fredag 9. oktober 2009

Knut Hamsun-tegneserieutstilling


Lørdag 10. oktober kl 13 åpner Serieteket, Deichmanske bibliotek på Grünerløkka utstilling av Lars Fiske og Steffen Kverneland sin rykende ferske serie om Knut Hamsun. Serieskaperne vil selv være på åpningen.

Kverneland og Fiske har de siste årene utgitt kunsterbiografier i tegneserieform. I Kanon 1-3 er det blant andre Edvard Munch, Kurt Schwitters og August Strindberg som har fått gjennomgå humoristiske skråblikk.
På oppdrag fra Kulturetaten har de denne gangen laget serie om Knut Hamsun. Selv om humoren er sentral, er all tekst i tegneserien fra originaltekster av Hamsuns egen diktning eller fra litteratur om han. Vi blir altså både kjent med Knut Hamsun som person og litteraturen hans.
Lars Fiske og Steffen Kverneland er to tungvektere innen illustrasjon og tegneseriekunst i landet, og de har begge sine særegne kunstuttrykk som er svært forskjellige. Både i uttrykk og teknikk. Kombinasjonen av dem blir noe helt unikt og er kanskje det beste som gis ut av tegneserier i Norge i dag. På utstilligen vil du på nært hold kunne se originalene fra serien.
Utstillingen vil stå fram til 30. desember og er i regi av Hamsunåret 2009.
Det vil bli lett bevertning og det er gratis inngang.
Velkommen!

Tid: Lørdag 10. oktober kl 1300
Sted: Serieteket, Deichmanske bibliotek Grünerløkka.
Schous plass 10, 0552 Oslo

Les mer

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar