fredag 26. februar 2010

Akvarellmuseet: Seminar om "Bilderbokes nya vägar"


Bilderbokens nya vägar
Dato: 11-14 mars 2010
— Ett arbetsseminarium för nordiska illustratörer —


www.akvarellmuseet.org

Fortbildningsdagar för yrkesverksamma illustratörer. Med fokus på tonårsbilderbok, serier, grafisk roman och ordlösa bildberättelser.
Sista veckan av Nordiska Akvarellmuseets utställning med samtida nordiska serier arrangerar museet sitt andra seminarium för nordiska illustratörer. Det första hölls i januari 2008 och samlade drygt 35 deltagare i arbetsseminarium och nära 90 för en intensiv föreläsningsdag. Nu tar vi erfarenheterna vidare.

I seminariet Bilderbokens nya vägar vill vi utforska tonårsbilderboken, bildromanen och mötet mellan serier och grafisk roman. Vad händer just nu och vilken potential har berättandet när genregränserna vacklar?
Det blir ett fyra dagar långt arbetsseminarium mellan torsdag den 11 mars till söndag den 14 mars för nordiska illustratörer. Arbetsseminariet inrymmer en föreläsningsdag fredagen den 12 mars som är öppen för en vidare krets intress­erade.

Axplock ur programmet:
-workshop med den norska bilderboksförfattaren/poeten Gro Dahle, en av Nordens främsta handledare på olika skrivar/författarkurser. Aktuell med bland annat boken "Roy", tillsammans med Svein Nyhus.
-workshop/föreläsning med danska bilderboksparet Dorte Karrebaek & Oscar K, på temat tabun inom bilderboken och arbetsprocessen bakom den ännu ej utkomna bilderboken om förintelselägren. Även aktuella med bilderboken Idiot! i svensk översättning, våren 2010.


Kostnad
Kursavgift: 1200 kr. inklusive måltider och fika 11-14 mars.
Boende (finns i närheten av museet och i olika prisnivåer) & resor bekostas av deltagaren. I samband med besked om antagning kommer också specificerad information om boendealternativ i Skärhamn.
Kostnad för den öppna föreläsningsdagen den 12 mars, 1200 kr.
Privatperson, 800 kr.

Intresseanmälan

Gör din intressanmälan till Nordiska Akvarellmuseet senast den 31 januari. Begränsat antal platser. Gå till anmälningsformuläret

Mer information/kontaktpersoner

På denna webbplats kommer programmet uppdateras kontinuerligt.
Kontaktpersoner: projektledare Ulla Rhedin Bilderboksforskare och kulturskribent, medlem av ALMA-juryn. e-post: ulla@rhedin.org telefon: 070-367 91 04.
Information och övriga frågor, Anna Berglund, informatör på Nordiska Akvarellmuseet. anna.berglund@akvarellmuseet.org
telefon. 0730-94 74 33.

Samarbetspartners/sponsorer
Bilderbokens nya vägar genomförs med stöd av Nordisk Kulturfond, Statens Kulturråd och Letterstedska fonden, Daidalos, Svenska Tecknare och Kultur i Väst Regionbiblioteket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar